05
Ağu
2016

Suyun Vücudumuzdaki İşlevleri Nelerdir?

Su insan hayatının en önemli kavramıdır. İnsan sağlığının da en büyük destekçisidir. İnsanlar kesinlikle bol bol su içmeli ve her anında yanında su bulundurmalıdır. Gün içinde en az 2 litre su içilmelidir. Vücut susuz kaldığında yoruluyor ve enerji ihtiyacını karşılayamıyor. Bunun gibi daha birçok görev yerine getirilmiyor.

Neden Su İçilmeli?

Peki bu kadar önemli ve yararlı olduğu belirtilen, bilinen suyun insan vücuduna olan işlevi nedir? Bu denli anlatılan ve tavsiye edilen suyun vücuda yararı ne? İnsan vücudunun dörtte üçü sudan oluşuyor. İnsan hayatının devamında ve sağlıklı oluşunda temel esas sudur. Sindirim sisteminde de görevi çözücülüktür. Yemek esnasında ağıza atılan her bir lokmanın rahat sindiriminde baş rol oynar.

Suyun Vücudumuzdaki İşlevleri Nelerdir?

Suyun Vücudumuzdaki İşlevleri Nelerdir?

Terleme ile ısı arasındaki denge sağlanır ve vücut içerisindeki dengelerden sorumludur. İnsanın yaşama noktasındaki temel kavramlarından olan kanında %90’ı sudan oluşuyor. Kan dolaşımında su hayati önem taşıyor. Vücuttaki zararlı atıklarında vücuttan atılmasında etkin rol oynar. İdrarın %90’ı da sudan oluşuyor.

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir