19
Haz
2021

Mezoterapi Nedir?

İlk kez 1952 yılında uygulanan medikal estetik müdahalelerden biri olan mezoterapiden insanların, cilt yenileme, spor yaralanmaları, selülit, yara izlerine kadar pek çok alanda yararlanabildiğini söyleyebiliriz. Mezoterapi işlemi, kişiye özel hazırlanmış olan karışımı cildin orta tabakasına mikroenjeksiyon ile iletilmesi yöntemine dayanmaktadır. Bu karışım sayesinde uyarılanlar sonucu kan dolaşımı hızlanmaktadır.

Mezoterapi Nedir

Mezoterapi yöntemi iğneli ve iğnesiz olmak üzere iki farklı şekilde gerçekleştirilebilmektedir. İğnesiz bir şekilde cildinde yenilenme olmasını isteyenler iğnesiz mezoterapi yöntemini seçmektedir. Bu yöntemde cildin yenilenmesini sağlayan elementler cilde enjeksiyon uygulanmadan gönderilmektedir. Ciltte yeni kollejen üretimini tetikleyerek lekelerin ve ince kırışıklıkların giderilmesini de sağlayan iğnesiz mezoterapi yöntemidir.

Mezoterapi Uygulanabilecek Durumlar

Ciltte oluşan lekeler, deride oluşmuş çatlaklar, göz altında oluşan morluk ve katmanlar, saçta meydana gelen dökülmeler. Spor ve egzersiz yaralanmaları, akut ve kronik ağrılar, ciltte meydana gelen yaşlanma ve sarkma, selülit ve kilo kaybı gibi durumlarda mezoterapi uygulanmaktadır. Özellikle yüz bölgesinde tercih edilmektedir.

Çok geniş bir uygulanan hastalık ve hasta grubu bulunsa da bazı kişiler için bu yöntem uygun olmamaktadır. Bu kişiler; cilt enfeksiyonu olanlar, emziren anneler, anne adayları, kanser hastalığı olanlar, tedavi ilaçlarına alerjik reaksiyonlar gösterenler, kanda pıhtılaşma sorunu olanlar, felç geçirmiş olanlar için kullanılması uygun görülmemektedir.

Mezoterapi İşlem Süreci ve İşlem Sonrası

İşlem öncesinde, yüz bölgesinde işlem yapılacak ise öncelikle o bölge temizlenmelidir. İşlemden 15 dk önce anestezik krem uygulanmaktadır. Karışım kişinin problem ve sağlık durumuna uygun hazırlanmaktadır ve ince iğnelerle enjekte edilmektedir. Acı hissi mümkün değildir. Yüz mezoterapisi ilk 1 hafta ile 4 hafta arasında geçen sürelerde bir periyot izlenerek yapılmaktadır. 1-6 seans uygulama yapıldıktan sonra 3 – 6 ayda bir defa olmak şartıyla tekrar seansları uygulanmaktadır. Yüz mezoterapisinin ikinci seanstan sonra sonuç verdiği gözlemlenmektedir.

İşlem Sonrası istirahat gerektirmeyen bir uygulama olduğu için kişinin evine dönmesi uygun görülmektedir. Ortaya çıkan hafif morluklar makyajla kapatılabilmektedir. Enfeksiyon ihtimali düşük olmasına karşın doktor tarafından antibiyotik reçete edilmektedir. Herhangi bir darbeye karşı dikkatli olunmalıdır. İşlem sonrası ciltte sarkma ve kan dolaşımı artması sonucu kırışıklıklar azalmaktadır. Cildin aydınlık görünümü artmaktadır. Bu tedavi tekrarlanabilme özelliğine sahiptir ve her yaş grubu için ideal görülmektedir. Daha detaylı bilgiye https://tugbadindar.com/hizmetler/mezoterapi buradan ulaşabilirsiniz.

Share

You may also like...

Bir yanıt yazın

E-posta adresiniz yayınlanmayacak. Gerekli alanlar * ile işaretlenmişlerdir